וופל בלגי (או בשמו הלועזי גופרה בלגית) טרי וחם, הוא אחד מהדברים הטעימים ביותר שאפשר להכין בבית. המתכון הבא - טעים ופשוט להכנה גם בבית.
הכי טעים - לאכול ופל בלגי עם קצפת, ולכך מתייחס המתכון אבל אפשר גם להגיש עם גלידה.
מרכיבים
• 1.75 כוסות קמח לבן (כוס אחת ושלושת רבעי כוס)
• שקית אבקת אפייה
• 2 כפות סוכר
• מעט מלח
• 100 גרם חמאה מומסת(אפשר להמיס במיקרו במשך חצי דקה עד דקה)
• 1.75 כוסות חלב (כוס אחת ושלושת רבעי כוס)
• 2 ביצים
• 1 כפית תמצית וניל (או מעט מחלקו הפנימי של מקל וניל)
• 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
• 2 כפות אבקת סוכר
• סירופ שוקולד, או סירופ מייפל
• תותים, בננות או פירות יער
• מחממים את המכשיר עד שנכבית נורת החום, או במשך כ-5 דקות אם אין לכם נורת חום במכשיר
• 2. מערבבים בקערה אחת את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה ומלח)
• בקערה שניה מערבבים את החומרים הנוזליים (חמאה מומסת, חלב, ביצים ותמצית וניל או וניל)
• מחברים את שתי התערובות עד לקבלת בלילה חלקה - אפשר בממחה או במטרפה
• יוצקים את הבלילה למכשיר ואופים עד שהוופל מוכן - בצבע חום
• מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת שמצליחה להדבק לכף בלי ליפול כשהופכים אותה
להגשה
• מפזרים על הופל אבקת סוכר, מעט קצפת, סירופ ופירות ליד
מגישים מהר לשולחן ואוכלים.
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.